Τσικνοπέμπτη-Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά
Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας. Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ: ü Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε ü Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο ü Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα ü Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του ü Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο ü Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα. ü Γι' αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου